Меню
Your Cart

Клемата и Френда. Катерачни истории

Клемата и Френда. Катерачни истории
Клемата и Френда. Катерачни истории
  • Наличност: В наличност
  • ISBN: 954-474-407-Х; 95
10.00лв.

Голямата част от човечеството ходи по равно. Малка част от него се движи не отляво надясно или от север на юг, а нагоре.

Тази книга е за малката част.

Скалното катерене, без грим, преправяне и накратко, за него е дебютната книга на Ели Павлова, провокативна, забавна и уникална по своему. Тя популяризира и прави достъпен за широк кръг читатели един малко познат, нетрадиционен, но с история у нас спорт – катеренето.

Книгата представя увлекателно, интригата е в леко сатиричното виждане, познанията и опита на катерачи и алпинисти и непринудено разказва за основните правила и патила на катеренето, рисков, екстремен спорт, но и атрактивен.

Спортните атлетични истории, дълго време считани за изключително мъжки приоритет в разказването, биват чисто женски истории, огласени с удоволствие и нови усещания. Те са разказ за спорта като любов и приключение, за надпреварата на риска и отговорността на ръба между катеренето по лед, боулдър катеренето, катеренето върху изкуствени обекти, алпийското катерене, леденото и смесеното катерене и експедиционното катерене.

Ето как, казват тези малки истории, едно хоби, без да се заподозре и превърне в мания, може да бъде повече от свободно време, в овладяването на нови движения за преодоляване на трудни турове, в тренировката за развлечение или просто в екипирането на скалите. Катеренето може да е професия и занаят, но то има свои ясни и завладяващи норми и условия. Катеренето преди всичко е свят на свободата.

Както казва Ели Павлова, катеренето е и белег по рождение, и благословен подарък. За него трябват планини и свобода и много приятели. Защото само с тях то се възражда като любов – възторжено, радостно и без резерви.

Страници: 232
ISBN: 954-474-407-Х; 954-474-407-6
Размери: 110/160
Илюстрации: Доньо Донев

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
Лош Добър
За сигурност
Използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.