Menu
Your Cart

Лавина от спомени – автобиография на Спас Малинов

Лавина от спомени – автобиография на Спас Малинов
Лавина от спомени – автобиография на Спас Малинов
  • Stock: Nest Delivery
  • ISBN: 978-954-8702-31-7
15.00лв.

Спас Малинов е един от най-добрите български алпинисти от близкото минало и е част от историята на планинското спасяване в България.Автор е на първото българско изкачване по Северната стена на Айгер (Класическия маршрут на Хекмайр - Фьорг - Харер - Каспарек) заедно с Методи Савов и Иван Вълчев през 1975 г. и по Японската диретисима 3 години по-късно.

Той е един от оцелелите в "Лавината на 11-те" - свидетел на една от най-големите трагедии в българския алпинизъм. В книгата са описани много от известните и от малко известните изкачвания у нас и по планините на света - бележещи историята на българския алпинизъм.

Към статия за представянето на книгата в сайта www.climbingguidebg.com

ОТ ПРЕДГОВОРА:

Какво ме накара да започна да пиша тази книга? След песионирането ми от Планинската спасителна служба, където работих 36 години, останах с много свободно време. Разболях се от множествена склероза и трудно се придвижвам, но в главата ми всичко си е наред и мислите ми си течаха нормално. Помня всичко от детството до последните спасителни акции и изкачвания, в които съм участвал.

Приятели, на които съм разказвал някои от случките в планината, ме убедиха, че е добре всичко, което съм преживял, да се опише в книга. Моите знания могат да се ползват от хора планинари. Стремял съм се да разказвам всичко, което съм преживял, без да преувеличавам. Описал съм спасителни акции, в които съм участвал и ръководил, като в някои съм дал изводи за грешките, които според мен са довели до нещастието. Описал съм и някои от изкачванията ми – Елбрус със ски, Монблан със ски, пик Ленин, Айгер и други.

Автор: Спас Малинов

ISBN: 978-954-8702-31-7

Формат: A5 (210x145 mm))

Брой страници: 130

Корица: Мека

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good
Captcha
We use cookies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.